Sutter

Her på siden finder du de bedste priser på sutter fra forskellige kendte mærker som eksempelvis Filibabba, Hevea, Natursutten og mange andre. Vores udvalg af sutter er bredt, og derfor kan du næsten med garanti finde den sut, dit barn har brug for. Vi har både runde sutter, flade sutter og anatomiske sutter, og vi har også sutter fremstillet i latex og sutter fremstillet i silikone. Du kan læse lidt mere om de forskellige sutter nederst på siden. Vi har også et rigtig flot udvalg af suttekæder, så at I kan holde styr på sutten. Du kan finde dem i kategorien her.

Køb sutter til dit barn her – vi har samlet de billigste priser 

Sutten er barnets bedste ven, og på sin vis er den også forældrenes, for sutten giver barnet trøst og dæmper både gråd og hyl. Lige fra barnet bliver født, har det en medfødt trang til at sutte på noget, og dette behov for at sutte aftager typisk først, når barnet er mellem 12 og 15 måneder. For at dække dette behov bruger de fleste børn en sut. En sut består af en suttedel i gummimateriale, et slags skjold og ofte også en hank. Der er både fordele og ulemper ved de forskellige slags sutter, og det ser vi nærmere på her.

Der er mange forskellige slags sutter – hvilken skal man vælge?

Den runde sut

Den runde sut er blevet brugt i mange, mange år og er den mest ”klassiske” af sutterne. For at bruge den runde sut bliver barnet nødt til at lære at rulle tungen rundt om sutten, for at den skal blive i munden, og det gør, at barnet får indlært en rigtig god sutteteknik, som også er gavnlig, når barnet skal ammes. Den runde sut kan godt give det såkaldte suttebid (når der opstår en slags åbning mellem tænderne i overmunden og undermunden), men det er kun, hvis barnet bruger sut i meget lang tid, så vær opmærksom på at barnet ikke bruger sutten i længere tid end nødvendigt.

Den flade sut

Den flade sut blev opfundet som et modsvar til den runde sut, som man opdagede gav nogle børn suttebid. Barnet holder den flade sut i munden ved at trykke tungen op i ganen, og den teknik kan barnet ende med også at bruge, når det ammes, og det kan give nogle store problemer. For det første kan det være rigtig smertefuldt for moderen, der kan komme et mindre udbytte af mælk, og brystet kan ende med ikke at blive tømt optimalt, hvilket kan give brystbetændelse.

Den anatomiske sut

Den anatomiske sut skal efterligne moderens brystvorte. Toppen af sutten er flad på enten den ene side eller på begge sider af sutten, og har sutten en flad side, så er det denne side, der skal vende ned mod tungen.

Hvilken slags materiale skal sutten købes i? Latex eller silikone?

Uanset hvad det er for en slags sut, der er tale om, så kan den fås i enten latex eller silikone. Sutten i latex er naturfarvet og er ofte mere eftergivelig i barnets mund end en sut af silikone, hvilket er tilfredsstillende for barnet. Silikone-sutten er klar og gennemsigtig og er mindre eftergivelig end latex-sutten. Dermed bliver barnets tunge heller ikke aktiveret så meget med en silikone-sut som med en latex-sut.

Du finder mange forskellige slags sutter her hos os

Her på siden finder du mange forskellige slags sutter, så du kan helt sikkert finde en, der har den form og er lavet af det materiale, som du ønsker. Priserne på produkterne er indsamlet fra diverse danske webshops, så at du nemt kan finde den billigste online pris. 

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen