Børnesikret Hjem

Børnesikret Hjem

Børnesikret Hjem

Når de små begynder at kravle og gå, er der en masse spændende ting, der pludselig kommer indenfor rækkevidde. Mange nye ting skal udforskes, røres ved og smages på, hvilket desværre også kan medføre ulykker, hvis hjemmet ikke er blevet børnesikret. Her finder du en guide til, hvordan du kan sikre dit barn mod eventuelle ulykker i hjemmet.

 

 

Hold altid opsyn med din baby på puslebordet. Et øjebliks uopmærksomhed kan medføre, at barnet triller eller kravler rundt på bordet og pludselig falder ud over bordkanten. 

 

Sæt beskyttelse på alle skarpe kanter, som barnet kan komme til i hjemmet. Så undgår du at barnet ridser sig og slår sig på kanterne.

 

Sæt børnegitter op ved trappen så at barnet ikke kan komme til trappetrinene og risikere at falde og slå sig. 

 

Lad vær med at stille ting ved vinduerne, som barnet kan kravle op på. Hvis barnet kan få adgang til vinduet, kan barnet risikere at falde ud, hvis det får åbnet vinduet. Derfor kan det også være en god idé at sætte børnesikring på vinduerne.

 

Sæt børnesikring på skuffer med skarpe genstande således at barnet ikke risikerer at få fat i noget, som det kan stikke eller skære sig på.

 

Sæt en komfursikring på komfuret og en børnesikring på ovnen så at du ikke risikerer, at barnet brænder sig, når der skal laves mad, eller du bare opholder dig i køkkenet sammen med barnet. 

 

Stikkontakter bør børnesikres, så at de små børnefingre ikke finder vej til dem, da barnet kan risikere at få stød. 

 

Lad aldrig dit barn være alene i et badekar med vand næsten uanset hvor lidt vand der måtte være. Der skal ikke mange centimeter vand til, før end at barnet kan risikere at drukne i det. 

 

Placer en skridsikker måtte i badekaret, så at dit barn ikke risikerer at glide, når der er badetid. Det kan være meget farligt, hvis barnet glider i badekaret og eventuelt slår hovedet så vær meget opmærksom.

 

Hold altid øje med at dit barn ikke putter små genstande i munden, som barnet kan risikere at blive kvalt af. 

 

Gem giftige stoffer som rengøringsmidler og vaskemidler væk et sted hvor barnet ikke kan få fat i det. 

 

Medicin bør holdes langt udenfor barnets rækkevidde, da selv mindre doser af medicin kan skade et lille barn. 

 

Undersøg om de planter I har i hjemmet er giftige. Er dette tilfældet så placer planterne steder, hvor barnet ikke kan komme til dem. 

 

Sørg altid for at barnet ikke kan komme i nærheden af poser, da barnet nemt kan få hevet en pose ned over hovedet og dermed risikere at blive kvalt. 

 

 

Generelt er det altid vigtigt at holde opsyn med sit barn i nærheden af farlige objekter og i omgivelser, hvor der er en chance for, at barnet kan komme galt afsted. Man kommer langt med sin sunde fornuft, så hvis du bare er opmærksom på dit barn og sørger for at tage nogle forholdsregler i hjemmet, så kan du mindske risikoen for ulykker betydeligt.  

få nyhedsbrevet

Til toppen