Børnetegninger bliver til kunst 

Børnetegninger bliver til kunst 

Børnetegninger bliver til kunst 

Der er ikke noget skønnere end børnetegninger. Det, børnene tegner i børnehavealderen, kommer direkte fra hjertet og ned på papiret. Det er naive og farverige tegninger af det, som sker omkring dem, deres oplevelser og ting, der optager dem. 

Emmas farverige akvarium med mutte fisk og Olivers flotte flyver var tæt på at lide samme skæbne som så mange andre børnetegninger. Kunstværkerne kommer oftest bare ikke længere end hjem på køleskabet eller værre, de bliver krøllede, gemt væk og glemt. 

Giv børnetegningerne nyt liv 

Men hvorfor ikke få en ægte børnetegning på væggen derhjemme – i stedet for en masseproduceret reproduktion af Van Gogh eller Monét? Det gav grafisk designer Kasper Dyrvig Randorff idéen til at sikre tegningerne for eftertiden. 

Praktisk foregår transformeringen fra børnetegning til børnekunstværk ved, at man sender den originale tegning, der ønskes brugt, til børnekunst.dk sammen med en kort beskrivelse af hvad man ønsker med hensyn til beskæring, elementer der ikke skal med, kant, luft fra kant, farveændringer og så videre. Samtidig angiver man hvilken størrelse børnekunstværket ønskes leveret i. 

Det er vigtigt, at det er barnets streg, der skal op på væggen, og derfor er billedets komposition det eneste, der ændres på. Det vil sige dets beskæring og de enkelte elementers placering og størrelse i forhold til hinanden. Tegningerne bliver scannet, redigeret og blæst op i stort format – alt efter bestillerens ønsker. 

Det er også muligt at sætte flere tegninger sammen til ét billede, ligesom der ofte er ønske om at tilpasse baggrund og farver, så de stemmer overens med interiøret i stuen, på gangen eller hvor det nye billede skal hænge. 

For at gøre billedet helt færdigt, er det vigtigt at få barnets signatur med. Nogen gange står den allerede på tegningen, men ellers kan det løses ved at sende et ekstra stykke papir med signaturen sammen med det andet materiale. 

Randorff · Algade 31, 1. sal, 9000 Aalborg, Mobil 60159484, [email protected], CVR 28983824 

få nyhedsbrevet

Til toppen