Den gode udeleg

Den gode udeleg

Den gode udeleg

Når vejret begynder at blive mildere, og solen begynder at titte frem fra skyerne, så kan det kun gå for langsomt for de små med at komme udenfor og nyde det gode vejr, og det er der jo ikke noget at sige til. Børn har den vildeste fantasi og kan få en fest ud af selv de mindste ting, så at finde på en god leg med kammeraterne på legepladsen er sjældent et problem. Men den gode leg kan selvfølgelig altid lige blive den smule bedre, hvis man har de rette redskaber til det. Det er de færreste, der har en fuldtudstyret legeplads ude i baghaven, men selv med en lille eller ingen have kan udelegen nemt blive gjort den smule sjovere. Vi har listet nogle ting nedenfor, som kan medvirke til at gøre udelegen sjovere for børnene. Mange af tingene kan endda nemt tages med i børnehaven eller i skolen, så at pauserne og frikvartererne bliver noget sjovere. 

Udelegens mange muligheder 

Hvis man ikke har en have, så er der stadig masser af ting, som kan gøre udelegen spændende! Noget af det mere klassiske legetøj til udendørsbrug er kridtet. Udstyret med en spand med alskens farverige stykker kridt bliver fortovet og skolegården barnets lærred, og så skal der ellers bare tegnes løs. Her kan du også introducere barnet for den klassiske leg at hinke med hinkesten, som de fleste af os husker fra skoletiden. 

Et sjippetov kan også være et rigtigt godt stykke legetøj til udelegen. Her kan man vælge enten at investere i et mindre sjippetov, som barnet kan sjippe med alene, eller også kan man investere i et større sjippetov, som barnet og barnets kammerater sammen kan sjippe med. Fællesleg er altid hyggeligt og sjovt, så dit barn vil helt sikkert få glæde af dette. 

Hvis der skal være fart over feltet, vil et par rulleskøjter eller et løbehjul være et sikkert hit! Det at stå på rulleskøjter kan også nemt blive gjort til en fællesaktivitet for barn og forælder, som både er hyggeligt, og som sørger for at begge parter får en god omgang motion. Bare husk sikkerhedsudstyret! 

Udeleg i haven

Når man er så heldig at have en have, så er det også med at få den brugt. I sig selv er det at have en have fantastisk ,når det kommer til børnene, da de ikke skal gå ret langt for at kunne lege i græsset og eventuelt klatre i nogle træer. En have giver også plads til nogle sjove udendørsfaciliteter som for eksempel en rutsjebane, som børnene helt sikkert vil bruge masser af tid på at suse ned ad. Derudover kan en sandkasse også være en idé. Her kan børnene bygge flotte sandslotte og lave lækre sandkager, som du uden tvivl vil være så heldig at blive budt et stykke af. Hvis I har godt med plads i haven vil et legehus helt sikkert være en favorit. Mange kan skrive under på, at de som barn drømte om det dér helt specielle, fine legehus, hvor fantasien kunne få frit spil. 

 

få nyhedsbrevet

Til toppen