Er dit barn interesseret i makeup? Start med neglelak

Er dit barn interesseret i makeup? Start med neglelak

Er dit barn interesseret i makeup? Start med neglelak

Nogle børn er pyntesyge. De vil gerne se flotte ud og klæder sig derfor i det, de synes er flot – selvom det måske ikke helt er det, der er flot i den konventionelle forstand. Men for især piger er makeup og neglelak en ting, der kan vække interesse med alderen. Det kan skyldes, at mor bærer det, men det kan også være, fordi det bliver populært i klassen.

Neglelak giver plads til kreativitet

Selvom barnet kan synes for ung til at bære makeup, er neglelak en relativ uskyldig måde at pynte sig på. Det er ofte det perfekte finish til at fuldende dagens outfit, men det er også perfekt til at udfolde sin kreativitet – ja, det kræver lidt fingerfærdighed at lakere neglene, så de bliver virkelig flotte, men resultatet bliver også ofte det værd. Til at starte med er der ingen grund til at lave de vilde kunstværker, og farvede negle er langt hen ad vejen rigeligt til at fuldende looket. Og når barnet selv begynder at lakere neglene, er det endnu et medie, hvorpå guldklumpen kan udfolde sin personlighed.

Basecoat og topcoat

Det kan være oplagt bare at komme neglelak på, men det kan give affarvninger på neglene – især hvis der lægges en kraftig farve. For at beskytte neglen og samtidig få et bedre finish, anbefales det, at man kommer en basecoat på neglen, før lakken lægges på. Er man derudover interesseret i, at det holder endnu længere, eller at det får et bestemt look, hvad end det er blankt, mat eller noget helt tredje, kan en topcoat ligeledes anbefales. Det er ikke dybt nødvendigt med en topcoat, men er finish vigtigt for en, kan det være en god ting at investere i.

Andet tilbehør til neglene

Hvis barnet gerne vil gå med neglelak, er det også vigtigt, at det lærer om ordentlig neglepleje. Foruden at lære hvordan neglene skal lakeres for at få et flot look, er fjernelse af lakken også vigtigt at kende til. Nogle lader den blive på, indtil det flager af, men er man ivrig bruger og skifter meget mellem farverne, er det vigtigt at vide, hvordan det fjernes på en ordentlig måde, og hvordan neglene holdes sunde. Det kan for eksempel være en ide at kigge på negleforstærkere, hvis neglene er regelmæssigt lakerede. Derudover kan der også købes en masse andet pynt til at give neglene et next-level-look, eksempelvis små sten eller glimmer, der får neglene til at glitre i lyset.

 

få nyhedsbrevet

Til toppen