Få en god førstegangsoplevelse i vandet med den lille

Få en god førstegangsoplevelse i vandet med den lille

Få en god førstegangsoplevelse i vandet med den lille

Som nybagt forælder, så er der mange ting, der lige pludselig er helt nye og ukendte. Mange er både spændte og bekymrede for babys første tur i svømmehal. Det er der dog sjældent nogen grund til at være. Husk på, at barnet har lagt i fostervand i 9 måneder inde i maven, så selve fornemmelsen af at være i vand findes meget naturlig for mange spædbørn. Det er selvfølgelig noget helt nyt at være i en kæmpe svømmehal med masser af nye indtryk, både lyde, lugt og smagen af klorvand.

Nogle børn kan derfor godt finde det lidt utrygt, og disse vil ofte helst holdes tæt ind til mor eller far. Det er også helt okay – det gælder om, at baby får en god første oplevelse i vandet. Der er dog en del udstyr, du selv kan investere i for at gøre den første tur i vandet så god og tryg som muligt.

Badeble og badetøj af høj kvalitet fra mærker som Hummel

Først og fremmest, så er der det nødvendige i form af en badeble. Det kræver alle svømmehaller af hygiejnemæssige årsager. Derudover kan du købe noget blødt og lækkert badetøj, som baby føler sig godt tilpas i. Gå ikke på kompromis så baby har den optimale bevægelsesfrihed, og den sarte hud bliver taget hensyn til. Badetøj fra Hummel er rigtig godt som det første badetøj til baby, da kvaliteten er helt i top. Husk at vælge badetøj med UV beskyttelse, hvis turen går til stranden.

Sørg for at svømmeudstyret sørger for sikkerheden for barnet

Hvilken type udstyr du skal have kommer til dels an på alderen på barnet. Tager du det helt lille spædbarn med i svømmehallen, så holder du jo barnet hele tiden. Er du derimod på strandtur med en tumling eller i svømmehallen med en tumling, så er det en god idé at have lidt mere udstyr med. Hvis barnet har en alder, hvor det gerne vil udfolde sig selv lidt, så er det en nødvendighed at udstyre barnet med god sikkerhed i form af badevinger og svømmevest, bælte eller hajfinne. 

Man kan få nogle rigtig gode svømmeveste, der hedder Beco svømmevest eller Splash About Go svømmevest. Det gælder om, at sikkerhedsudstyret tiltaler barnet, så det synes, at det er sjovt at have på. Tag eksempelvis et par lyserøde badevinger eller en sej, blå hajfinne, der har samme funktion som et bælte. Husk også et håndklæde til barnet. Her er der lavet nogle ekstra smarte børnehåndklæder, hvor barnet kan tage hovedet igennem håndklædet, der så folder sig ned både foran og bagpå.

få nyhedsbrevet

Til toppen