Få økonomien til at hænge sammen med børn

Få økonomien til at hænge sammen med børn

Få økonomien til at hænge sammen med børn

 

At blive forældre er et af de lykkeligste punkter i livet for både mor og far. Men barnets indtræden i tilværelsen er ikke altid nogen dans på roser. Bleskift, dårlig nattesøvn, økonomiske tømmermænd og meget mere er alt sammen noget, forældre skal forholde sig til, når de sætter et barn i verden. I denne artikel fokuserer vi på det økonomiske i at gå fra to til tre, og hvordan du kan få økonomien til at gå op i en højere enhed med en ekstra lille ny og sulten mund at mætte.

Køb ind i bulks

Er der noget, som hurtigt vil dræne kontoen med børn, så er det, hvis I ikke handler ind i bulks. Såfremt I handler ind hver eneste dag, vil det typisk resultere i overskredne budgetter og en presset uge sidst i måneden. Derfor kan det ikke understreges ofte nok, hvor vigtigt det er, at I køber stort ind af de mest grundlæggende fornødenheder i form af bleer, vådservietter mv. Det kan virke som et banalt råd, men tag ikke fejl. Det kan vise sig at være forskellen mellem luft i økonomien og et overtræk, så forsøg så vidt muligt at samle jeres indkøb, så I køber så meget som muligt ind på samme tid. Så slipper I også for at skulle rende frem og tilbage mellem hjem og supermarked.

Skal det være de dyre mærker?

Børn vokser. Og de vokser hurtigt. Det tøj, du har købt i går, er det ikke sikkert, at junior kan passe om en uge. Det er noget, de fleste forældre hurtigt finder ud af, og det kan blive en meget dyr fornøjelse, hvis tøjet til den lille nye absolut skal være fra de dyreste mærker som fx Molo og Småbørn. I så fald vil du løbende skulle udskifte bodyer, trøjer mv., da dit barn ganske simpelt vokser ud af tøjet inden for kort tid. De dyre mærker er ofte forbundet med en højere kvalitet og komfort, og du skal naturligvis ikke gå på kompromis med det tøj, du iklæder dit barn. Ikke desto mindre er det en god idé at overveje, om både strømper, huer og andet tilbehør nødvendigvis skal være mærkevarer. Alternativt kan du vælge at købe brugt. Det er bæredygtigt og billigt. Og så får du den høje kvalitet til en brøkdel af prisen.

Læg et budget

Ja, det virker måske som en selvfølge, men rigtig mange har ikke den fornødne indsigt i økonomien, som kræves for at kunne handle og tilpasse indtægter/udgifter til juniors ankomst. Derfor bør du altid sætte dig ned og lave en oversigt over, hvad I har at gøre med, og hvilke udgifter/indtægter I kan regne med, nu hvor I bliver tre i stedet for to. Overraskende mange opdager, at økonomien i virkeligheden ikke kan bære de ekstra udgifter, og her kan det være nødvendigt at låne penge. Lån penge via Lånet.dk, som har gjort det nemt at sammenligne mulighederne på kryds og tværs.

 

få nyhedsbrevet

Til toppen