Find det rette fodtøj til børnene til efterår og vinter

Find det rette fodtøj til børnene til efterår og vinter

Find det rette fodtøj til børnene til efterår og vinter

Der stilles store krav til børnenes fodtøj, når det kommer til at holde de små børnefødder tørre og varme igennem efteråret og vinteren. Der er mange ting, man skal tage stilling til, når man står og skal købe sko eller støvler til de små, som eksempelvis om fodtøjet skal være foret, hvilket materiale skal det være lavet af og mange andre ting. Alt dette kan være lidt svært at tage stilling til, og derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du finder det bedste fodtøj til dit barn, som kan holde til lidt af hvert om efteråret og vinteren.

 

 

Skal fodtøjet være vandtæt?

 

Det er en rigtig god idé at investere i et par børnesko eller støvler, som er vandtætte, da børn elsker at hoppe i vandpytter og lege i sneen. For at undgå at de får våde fødder i disse sammenhænge og i værste tilfælde bliver syge af det, så anbefales det at købe nogle vandtætte sko eller støvler. 

 

Skal jeg vælge sko eller støvler?

 

Alle børn bør have et par gode, solide børnesko, som er lukkede, men oftest vil en sko ikke være nok til at holde fødderne tørre og varme, når der hoppes i vandpytter, eller der ligger sne på jorden. Her er det en bedre idé at investere i et par vinterstøvler med fór, som kan holde kulden ude.

 

Hvilket materiale skal fodtøjet være lavet af?

 

Ydrematerialerne på vandtæt børnefodtøj er typisk læder eller kunststof. Fordelene ved at vælge fodtøj af læder er, at læderet gør fodtøjet slidstærkt og åndbart, og så giver det også bare fodtøjet et super lækkert look. Ved at imprægnere fodtøjet af læder gør du det også vandtæt. Fordelene ved at købe termofodtøj er, at det er lavet af kuldeisolerende materiale, og ofte er denne form for fodtøj foret. Ydermaterialet er ofte nylon eller en anden form for tekstilbehandling, og der er ofte en tex-membran, som gør fodtøjet vandtæt og åndbart. Du må aldrig stille fodtøj med tex-membran til at tørre på en radiator, da den høje varme ødelægger membranens evne til at være vandafvisende.

 

Kan jeg gøre noget ekstra for, at skoene holder længere?

 

Et godt tip er at købe fodtøj med gummiforstærkning på snuden, da det ofte er her, der kommer tydeligt slid, og så kan det selvfølgelig også anbefales at imprægnere fodtøjet, uanset om det er lavet af læder eller kunststof. Imprægneringen gør fodtøjet mere slidstærkt og giver det dermed en længere levetid. 

få nyhedsbrevet

Til toppen