Hvad kan dine børn lave udenfor i vinterkulden?

Hvad kan dine børn lave udenfor i vinterkulden?

Hvad kan dine børn lave udenfor i vinterkulden?

Børn er generelt halvt så meget udenfor i vinterhalvåret end om sommeren. Det er der selvfølgelig en rigtig god grund til, fordi det er koldt, og der er mindre at give sig til.

Dog kommer der her et par tips til, hvad dine børn kan lave udenfor, selvom det er koldt. Så har du et hurtigt svar, når dine børn siger ”Vi keder os. Hvad kan vi lave?”

 

Påklædning til børn

For det første er påklædning vigtig, når der er koldt udenfor. Termoundertøj er altid en fordel at have, da man sikrer sig, at barnet kommer til at holde på varmen. Det er i hvert fald en god investering, da det også er rart at have, når det sner, og barnet skal holde ekstra på varmen. Derudover er det vigtigt at have en god, varm vinterjakke, hue, vanter, tørklæde eller halsedisse, samt et par varme sko. Med disse ting kan dit barn sagtens være ude i et par timer om dagen uden at blive syg. 

 

App’en WOOP

WOOP er en app til mobilen, hvor man skal finde poster i naturen, løse opgaver og kan lave sine egne postjagter. Med WOOP kan dit barn – måske med din hjælp – lave sine egne orienteringsløb, som I kan tage på. Det kunne også være en god aktivitet, når dit barn har venner på besøg, og de ikke ved, hvad de skal give sig til. På denne måde kan I lave et orienteringsløb, eller kopiere et af de eksisterende og lave det i jeres lokalområde. I behøver derfor ikke køre ud i skoven eller lignende, for at sætte poster op og derefter sætte børnene i gang med orienteringsløb. I skal bare downloade app’en og gøre det derfra. Dine børn og deres venner vil med garanti synes, at det er sjovt. 

 

Postjagt med findveji.dk

Findveji.dk er lidt det samme som WOOP, da det også er orienteringsløb – eller postjagt. Her går du ind på hjemmesiden og vælger en postjagt i et bestemt område i Danmark. Modsat WOOP skal du her køre hen til postjagten. Det betyder dog også, at I får set noget nyt, mens I er på jagt efter posterne. Undervejs på turen skal I skrive posternes koder ind på hjemmesiden, hvorefter I er med jagten om at logge flest poster. Igen er dette uden tvivl en sjov aktivitet for dine børn og deres venner. 

Begge aktiviteter kræver ikke, at I køber alt muligt for at komme i gang. Så længe I har en telefon med jer, kan I tage på postjagterne lige, når I har lyst. Det er også en sjov form for motion, da børnene skal finde poster, imens I går eller løber en tur. I kan eventuelt have en taske med snacks og drikkevarer med – dette gør kun turen endnu hyggeligere. Så kan I tage en pause og nyde lidt mad og drikke, inden I går videre. Det eneste du skal sørge for er, at børnene har varmt tøj på, så I undgår at blive syge bagefter. 

Pas på med huden i vinterkulden også. Se mere på nulallergi.dk for Allergicertificeret produkter til børn og voksne.

 

få nyhedsbrevet

Til toppen