Med visse forholdsregler kan du roligt lade dit barn sove udenfor

Med visse forholdsregler kan du roligt lade dit barn sove udenfor

Med visse forholdsregler kan du roligt lade dit barn sove udenfor

Børn sover ofte bedre og længere, når de sover udenfor i den friske luft, men det kan være svært som forælder at vide, hvordan og hvorledes forholdene skal være for, at barnet kan sove udendørs, for hvad nu hvis barnet kommer til at fryse? Eller svede? Ved at tage sig nogle forholdsregler og huske på at barnet ikke må sove udenfor, når temperaturen ligger på under minus 10 grader, så kan man som forælder slippe bekymringerne og trygt lade barnet sove udenfor uden nogle problemer. Her kan du læse mere om nogle af disse forholdsregler.

 

Barnets påklædning

Det siger lidt sig selv, at man skal klæde barnet på alt efter årstiden og temperaturen. Det er en rigtig god idé at pakke barnet ind i flere lang, så at der nemt kan tages et lag af eller på, alt efter om barnet pludselig får det for varmt eller for koldt. Hvis barnets nakke eller bryst er koldt, så er det en indikation på, at barnet fryser, mens hvis barnet sveder i nakken eller på brystet, så er det en indikation på, at barnet har det for varmt. 

Er der rigtig koldt udenfor, så bør barnet have en hue på, have tøj på der er godt varmeisoleret som eksempelvis tøj af uld, og barnet bør ligge i en pose, som har hætte og lukkede ærmer. Husk at pakke dynen godt omkring barnet uanset hvor meget tøj, barnet har på. Når der er varmt udenfor, så bør du ikke give barnet hue på, da det hæmmer barnets evne til at komme af med varmen. I varmt vejr kan det være nok at iklæde barnet en bodystocking eller undertrøje

 

De helt små skal ikke være udenfor for lang tid ad gangen

Et barn kan som regel sove udenfor efter omkring 5 til 6 uger, men barnet bør ikke sove udenfor i mere end 2 timer ad gangen, og mindre hvis der er ekstra koldt. Helt små babyer, som er under 6 måneder gamle, tåler ikke synderligt meget kulde, og de bevæger sig heller ikke særligt meget, og det gør altså, at de nemt kan ligge stille for længe, når de ligger udenfor, hvilket kan gøre, at de ligger og bliver kolde. Af denne grund bør du ikke lade dit lille barn ligge udenfor i længere tid ad gangen for at være sikker på, at barnet ikke kommer til at ligge og fryse. 

 

Barnevognens placering

Man bør altid placere barnevognen med det sovende barn et sted, hvor der ikke er nogen form for træk, og hvor der er læ, så at barnet er beskyttet mod eventuel sol, regn eller sne. Er der rigtig meget sol, så er det ekstra vigtigt, at man stiller barnevognen i skyggen, da barnevogne ofte er mørke, og en barnevogns materialer minder meget om de materialer, som telte er lavet af. Dette betyder altså, at der hurtigt kan blive utroligt varmt inde i en barnevogn, når solen står direkte på, hvilket kan forårsage at barnet får det alt for varmt. 

få nyhedsbrevet

Til toppen