Mine Penge - Lommepenge-appen til dig og dit barn

Mine Penge - Lommepenge-appen til dig og dit barn

Mine Penge - Lommepenge-appen til dig og dit barn

Mange forældre giver deres børn lommepenge – om det så er som ”betaling” for husligt arbejde, for at give børnene lidt penge at hygge sig for eller med tanke på en opsparing til barnet. At give sit barn lommepenge er ofte barnets første møde med reelt ansvar, og barnet skal nu til at opbygge sig en forståelse for penges værdi. Til dette formål står Handelsbanken bag en app ved navn Mine Penge, som netop har det formål at gøre det med lommepengene mere spændende og overskueligt for både dig og dit barn. Pengene på appen er fiktive, hvilket vil sige, at kontoen, som du og barnet holder øje med, også er fiktiv men kan bruges som overblik over barnets rigtige lommepenge og opsparing. 

 

Så hvad kan du med appen?

 

Overblik 

Med Mine Penge kan både du og barnet holde øje med barnets lommepenge og opsparing.

 

Opsparingshjulet

Dit barn får et overblik over sin opsparing med opsparingshjulet, hvor barnet sætter sig et mål for sin opsparing. Målet for opsparingen er, hvad barnet ønsker at spare sammen til, hvilket bliver skrevet ind i appen. Derudover skal barnet også skrive beløbet ind i appen, som skal tjenes ind, for at målet kan blive opnået. Når du overfører fiktive penge til den fiktive konto, kan barnet vælge via appen at sætte nogle af de penge til side til opsparingen. Opsparingshjulet visualiserer for barnet hvor mange af barnets penge, der står på opsparingen og hvor mange penge, der derudover er til fri afbenyttelse. 

 

Opgaver

Med appen kan barnet selv oprette opgaver, og når barnet har fuldført en opgave, tjener barnet det beløb som belønning, der er blevet bestemt ved oprettelsen af opgaven. Det kan for eksempel være, at opgaven er at støvsuge, og at du og dit barn i fællesskab bestemmer, at barnet tjener 20 kroner ved at fuldføre denne opgave. Når barnet har fuldført en opgave, skal barnet ind og markere opgaven som fuldført på sin profil. Du skal som forælder godkende, at opgaven er blevet fuldført, for at pengene kan blive overført til barnets fiktive konto i appen. 

 

Lommepenge ugentligt

Via appen kan du sørge for, at der ugentligt, på en bestemt dag og tidspunkt, bliver overført et fast beløb til barnets konto.

 

Næsten som en rigtig konto

Når dit barn har brugt nogle af sine opsparede penge i virkeligheden, kan du gå ind og fjerne beløbet fra barnets konto, så at I kan danne jer et overblik over det resterende beløb. 

 

Mine Penge for flere personer

Flere kan være tilknyttede appen. Hvis I er to forældre, som skal tilknyttes appen, skal den ene forælder oprette sig selv og barnet, hvorefter den anden forælder også opretter en profil til sig selv. Når barnet skal oprettes i appen ved den anden forælder, så skal forælderen blot benytte den familiekode, som findes under barnets profil under forældredelen.  

 

 

Appen er gratis at hente og bruge og fås både til iPhone, iPad, android-mobiler og –tablets. Mine Penge kan benyttes af alle – man behøver derfor ikke være kunde hos Handelsbanken for at kunne downloade appen.  

 

Du kan læse mere om Mine Penge på Handelsbankens hjemmeside ved at trykke her. Her finder du også en video, som forklarer nærmere om appens funktioner. 

få nyhedsbrevet

Til toppen