Når baby skal med på ferie

Når baby skal med på ferie

Når baby skal med på ferie

Det er en vidunderlig ting at tage på ferie sammen med familien, men det kræver altså lige lidt ekstra, når man skal have et lille barn med, da der er nogle ting, man skal tage højde for. Derfor har vi lavet en liste over nogle af de allervigtigste ting, som du skal huske, når du skal have et lille barn med på ferien. 

 

·     Pas til barnet – børn skal have deres eget pas, uanset hvor gamle de er. Begge forældre skal udfylde felterne om samtykkeerklæring i pas-ansøgningen, hvis der er fælles forældremyndighed. Barnet skal have taget pas-billede, og barnet skal være til stede, når du ansøger om pas til barnet.  

·     Armbånd med kontaktinformationer – det kan være en god idé at give dit barn et armbånd på med barnets navn, dit navn og dit telefonnummer (husk at der skal være 0045 foran mobilnummeret, hvis I er i udlandet) i tilfælde af, at barnet tager på et uventet eventyr. 

·     Badetøj – hvis der skal bades, skal der selvfølgelig badetøj til! Her kan det være en idé at investere i et par badebleer, hvis barnet stadig bruger ble. Hvis I skal på stranden, og barnet ikke kan være ude i vandet på grund af bølger så tag et lille badebassin med, som I kan fylde med vand fra havet, og som barnet så kan sidde og plaske og lege i. 

·     Solcreme, solhat og parasol – det er enormt vigtigt at beskytte barnet mod solens skadelige stråler, da børn nemt kan blive solskoldede. Derfor er det vigtigt, at du smører dit barn ind i et tykt lag børnesolcreme, og at barnet får en solhat på hovedet, som også er med til at beskytte barnet mod solen. Hvis I skal på stranden så tag en parasol med, så at barnet altid kan sidde eller ligge i skygge. 

·     Solbriller– babyers øjne er lysfølsomme, så husk at pakke et par UV-beskyttende solbriller med i tasken til barnet, når I tager afsted på ferie. 

 ·   Husk babyalarm – husk at få babyalarmen med så at I voksne kan få noget voksentid på restauranten eller ved poolen, mens barnet får sig en lur i klapvognen. Husk dog at du under ingen omstændigheder må lade dit barn være ude af syne. Hold altid opsyn med barnet. 

·     Pak flasker i en pose for sig – pak barnets sutteflasker med vand, mælk eller andet i en pose for sig i håndbagagen, som hurtigt kan hives frem, så at du slipper for at få hele din taske gennemrodet i lufthavnens sikkerhedskontrol. 

·     Undersøg lufthavnens baby-faciliteter – det kan være en god idé at tjekke op på lufthavnens faciliteter til babyer, inden I skal ud og flyve. Gå derfor ind på lufthavnens hjemmeside og undersøg hvor man kan varme flasker, skifte bleer, købe babymad, og om der er mulighed for at låne klapvogn, hvis I har behov for det. 

Undersøg hotellets baby-faciliteter – undersøg hjemmefra om det hotel I skal bo på har babyseng og højstol, som er tilgængeligt. Det er nemlig rigtigt surt at komme hen til hotellet, og så er der ingen ledige babysenge eller højstole, og nogle hoteller stiller simpelthen ikke babyseng eller højstol til rådighed overhovedet.

få nyhedsbrevet

Til toppen