Sådan får du barnevognen med på flyet

Sådan får du barnevognen med på flyet

Sådan får du barnevognen med på flyet

Skal I have et lille barn med på ferien, og skal I med fly til destinationen, så kan det være en fordel at have styr på, hvordan man får medbragt barnevognen på turen. Der er nemlig nogle regler, man skal følge for at kunne få barnevogn eller klapvogn med ombord på et fly. 

Hvordan tjekker man en barnevogn ind i lufthavnen?

Barnevogne er såkaldt specialbagage og skal derfor tjekkes ind ved en specifik skranke inde i lufthavnen. I kan beskytte barnevognen, når den skal bagagehåndteres i lufthavnen, ved at pakke den ind i film og fjerne så mange små dele fra barnevognen som muligt, men ønsker I at være på den helt sikre side, så kan I med fordel investere i en speciel transporttaske til barnevogne. Undersøg inden afrejse hvilke regler der gør sig gældende i forbindelse med at medbringe barnevogn på flyrejsen. Hos nogle flyselskaber koster det ikke noget ekstra at medbringe en barnevogn, mens det hos andre selskaber gør. Om barnevognen overhovedet er tilladt at medbringe på flyet afhænger også af barnets alder. 

Kan barnevognen medbringes som kabinebagage?

Svaret til dette spørgsmål afhænger af hvilket flyselskab I flyver med samt størrelsen på barnevognen. Nogle sammenfoldelige barnevogne er så kompakte, at de oftest kan medbringes som kabinebagage. Igen så anbefales det at man kontakter det flyselskab, man skal rejse med, eller at man søger på deres hjemmeside for at få nærmere information vedrørende flyselskabets regler vedrørende det at medbringe en barnevogn på rejsen. 

Kan vi leje en barnevogn i stedet for at medbringe vores egen?

Det er muligt i flere af de større lufthavne at låne en klapvogn, og på mange hoteller i udlandet er der også mulighed for at leje en klapvogn, så at man helt slipper for at skulle tænke på at medbringe barnevogn eller klapvogn. Man bør selvfølgelig tjekke op på hjemmefra, om der er mulighed for at låne eller leje klapvogn i lufthavnen og på ens hotel, så at man ikke pludselig står uden.

Hvilken type barnevogn er bedst at tage med på ferie?

Der findes mange fine barnevogne som nemt kan tages med på ferien, men det kan anbefales at tage en barnevogn med på ferien, som har en stor kaleche, hvis det sted, som I skal hen, er en varm og solrig destination. Med en stor kaleche på barnevognen så beskyttes barnet mod solens skadelige stråler. Er kalechen på jeres barnevogn ikke stor nok, så kan I investere i en barnevogns parasol med indbygget UV beskyttelse. Nogle barnevogns parasoller har endda en medfølgende pløk, så at parasollen også kan sættes fast i jorden eller i sandet, så at barnet kan sidde under den og lege i skyggen. 

Er der et godt alternativ til barnevognen?

Hvis der er tale om, at I skal have et helt lille barn med på ferien, så kan I måske overveje at skifte barnevognen ud med en babyslynge eller bæreseler, så at I helt slipper for at skulle bekymre jer om, hvordan I skal få barnevognen med på flyet.

 

få nyhedsbrevet

Til toppen