Sådan får du dit barn til at sove godt uden besvær

Sådan får du dit barn til at sove godt uden besvær

Sådan får du dit barn til at sove godt uden besvær

Som forældre kan det være rigtigt hårdt, når ens barn har søvnproblemer. Det kan være hårdt påflere måder. For det første er det hårdt, fordi børnene ofte er mere urolige og irritable end ellers,hvis de ikke har fået deres søvn – ligesom mange voksne helt naturligt ville være det. Og så kan detfor et andet være hårdt som forældre at se, at ens barn ikke klarer sig så godt, som det har potentialetil. Manglende søvn gør nemlig alle mennesker mindre robuste, end de egentlig er. Og det kanpåvirke, hvor hurtigt man lærer i skolen. Og hvor meget man har lyst til at lege i frikvartererne. Forat hjælpe forældre med at få styr på børnenes søvnbehov kommer her nogle gode råd, der kan sikrebørnene en mere rolig nattesøvn.

Skumplader giver børnene afslapning

Mange børn er bange for at sove alene eller har svært ved at falde til ro det samme sted hver enesteaften. Her kan det være en god idé at købe et par skumplader ind, så børnene har mulighed for atfalde til ro flere steder i huset, fordi pladerne tilbyder en praktisk og fleksibel soveløsning, der kanplaceres overalt og give barnet en tryg og bekendt base til at falde til ro – og når de sover, skal manselvfølgelig bære dem tilbage til deres egen seng for at få den bedst mulige nattesøvn. Til daglig erskumpladerne også nyttige, da de kan bruges som et rigtig godt underlag til at lege på, så barnet fårbrugt sin energi og dermed får nemmere ved at falde til ro om aftenen.

Skab faste vaner

Børn har brug for gode vaner, men de kan ikke skabe dem selv. Men det kan du derimod skabe fordem som forælder. En af måderne at gøre det på er ved at insistere på, at børnene går i seng på detsamme tidspunkt hver aften. Ligegyldigt hvor meget hyl og brok der er i starten, vil det i længdenvære en bjørnetjeneste at give barnet ret i denne henseende. Det gælder også de ritualer, der hører tilsengetiden. Det kan for eksempel være tandbørstning, bad og godnathistorier. Disse små fasteindslag gør i længden, at barnet ved, hvad der skal ske – og måske endda begynder at se frem tilaftenen og nattesøvnen som noget hyggeligt og rart.

Skab tryghed før sengetid

Når barnet har sine faste vaner, bliver det mere roligt, fordi der er færre ting at skulle tage stilling tilfor barnet, så han eller hun kan koncentrere sig om at lære og lege så meget som overhovedetmuligt. Så hvis barnet har en bestemt måde at arrangere sine bamser, dukker, puder eller dyne hvereneste aften, så lad barnet gå sit ritual igennem. Det er noget, mange børn gør netop for at skabetryghed. Og langt de fleste børn vokser fra den slags vaner, når de bliver ældre. Hvis du vil bliveklogere på de materialer, der kan sikre dine børn en bedre nattesøvn, så er det muligt at læse mere om her.

få nyhedsbrevet

Til toppen