Sådan gør du børneværelset til en hyggelig oase

Sådan gør du børneværelset til en hyggelig oase

Sådan gør du børneværelset til en hyggelig oase

Man vil altid gerne, at ens barn skal have det bedste af det bedste, og derfor gør de fleste forældre også det ekstra ud af barnets værelse. Her kan du læse lidt om, hvad du kan gøre for at skabe et super hyggeligt børneværelse.

Skab et hyggerum under højsengen

Det smarte ved at investere i en højseng til sit barn er, at man virkelig får udnyttet pladsen på børneværelset, da pladsen under højsengen kan fungere som et helt ekstra lille rum. Man kan endda afskærme det lille rum helt fra resten af børneværelset ved at hænge et gardin op, som kan trækkes for, når barnet gerne vil skabe en ”hule” under sengen. Rummet kan også pyntes med lyskæder, og så kan du eventuelt sætte en lille sofa derind med tæpper og puder for at skabe lidt ekstra hygge. Man kan også bruge pladsen under sengen til at skabe et kreativt rum ved at sætte et skrivebord og en skriveborsstol derind, så at barnet kan sidde og tegne og male eller lave andre kreative ting i ro og fred.

Sørg for godt med opbevaringsløsninger

Under den gode leg kan legetøjet hurtigt komme til at ligge og flyde alle vegne, men med de rette opbevaringsløsninger kan børneværelset hurtigt blive pænt og ryddeligt igen. Man kan med fordel investere i en masse kasser, som kan stå på børneværelset i børnehøjde, så at barnet selv kan tage legetøjet frem, når der skal leges – og også selv pakke det pænt væk igen når legen er slut. Man kan også få en masse rigtig fine knager med fine motiver, som vil passe perfekt ind på børneværelset. Her kan barnet hænge sin morgenkåbe, udklædning og legetøj, som kan hænges op. Du kan finde nogle rigtig fine knager med motiv her på Kiidzo.dk – bare klik her.

Indret efter dit barns alder

For at sørge for at dit barn er tilpas på sit eget værelse, så bør du indrette værelset sådan, at indretningen passer til barnets alder. Det vil sige, at hylder bør hænges i en højde, hvor barnet kan nå, og møblerne bør være i en størrelse, der passer til barnets. For at slippe for at skulle male og udskifte lamper hvert år så tænk over at investere i nogle løsninger, som barnet kan have glæde af i mange år. Undgå for eksempel at tapetsere hele børneværelset med bamsetapet og at sætte en Ole Lukøje-lampe op. Disse ting vokser barnet hurtigt fra, og så skal man bare til at lave det hele om. Man kan sagtens putte en masse børneelementer ind i børneværelset, som ikke er så ”permanente” og derfor noget nemmere at skifte ud.  

Skab en hyggelig stemning med tekstiler og den rette belysning

Du kan nemt skabe en hyggelig stemning på børneværelset ved at lave et hyggehjørne med en madras og en masse puder og tæpper. Her kan barnet trygt kaste sig rundt og lege vildt og samtidig ligge og slappe af, når trætheden melder sig. Ved at hænge en masse lyskæder op får børneværelset automatisk en varme, og så er de flotte at se på, hvilket barnet helt sikkert vil være vild med. Mange børn kan godt lide at have en sengelampe, da det skaber en form for tryghed om natten, så det kan også være en god idé at investere i sådan en, og der findes heldigvis en masse rigtige fine af slagsen.

få nyhedsbrevet

Til toppen