Sjove aktiviteter i efterårsferien

Sjove aktiviteter i efterårsferien

Sjove aktiviteter i efterårsferien

Efterårsferien ligger i uge 42, hvilket er lige om hjørnet. De fleste er så heldige at have fri i denne uge, og det betyder, at der vil være masser af tid til skæg og ballade og gode oplevelser med familien. Selvom det kan være rart bare at slappe lidt af ovenpå hverdagens stress og jag, så skal der selvfølgelig også være plads til nogle sjove aktiviteter med børnene. Men hvad skal man så lige finde på? Herunder finder du en liste med spændende aktiviteter for familien i efterårsferien, så at I kan blive inspirerede. 

Oplev den (u)hyggelige Halloween-stemning i diverse forlystelsesparker

Tivoli i København og Djurs Sommerland er nogle af de forlystelsesparker, som gør en dyd ud af at pynte parken op med flot og skræmmende pynt hvert år til Halloween. Tag nogle ture i karrusellerne og nyd den uhyggelige udsmykning og gode stemning. 

Tæt på dyrene i efterårsferien

En tur i Zoologisk Have kan også være en rigtig hyggelig aktivitet for hele familien. I Zoologisk Have kan I opleve, at dyrene bliver fodret, og at nogle af dyrene bliver trænet. I kan enten vælge at medbringe en hjemmelavet frokost, som I kan nyde i parken eller tage ind på et af spisestederne i parken og nyde et måltid mad. Hold øje med Zoologisk Haves skemaer for dagene, så at I ved, hvilke aktiviteter I ikke vil gå glip af. 

Randers Regnskov er også et oplagt sted at besøge for at komme helt tæt på dyrene, og her kan I også få lov til at overvære dyrene blive fodret. 

Hvis I er helt vilde med dyr, som lever under vandet, så er Nordsøens Oceanarium et oplagt sted at besøge, hvor der er masser af spændende dyr at kigge på som eksempelvis sæler, søheste og klumpfisk.

Sjov og leg i badeland

I kan også vælge at tage en tur til et af de mange badelande, der er placeret rundt omkring i landet. Her kan de små rigtigt få lov til at bruge deres energi med plask og vandleg. Så udvælg jer et badeland, som I synes lyder spændende, eller find badelandet tættest på jer hvis I vil undgå at skulle køre for langt.  

Naturen som legeplads

Hvis der ikke skal kastes alt for mange penge efter efterårsaktiviteterne, så kan man også sagtens få en masse gode oplevelser ud af at komme ud i naturen. 

I kan eksempelvis læse op på hvilke svampe, der er spiselige, og hvor man kan finde dem, og så ellers gå på svampejagt ude i skoven. Børnene vil helt sikkert synes, at det er sjovt, at de indsamlede svampe bruges til madlavningen senere.

Derudover er der også den klassiske efterårsaktivitet at lave kastanjedyr. Det eneste, som I skal gøre, er at finde nogle kastanjer, og så kan I ellers skabe fine og sjove dyr ud af dem ved at lave ben, ører, haler og lignende ud af tændstikker, som skal stikkes ind i kastanjerne. 

Om efteråret blæser der typisk også lidt mere, end der plejer, så det kan også være en sjov idé at flyve med drage. Her kunne det være en hyggelig fællesaktivitet at bygge en drage sammen i stedet for at købe en. Der findes masser af guides online til at bygge sin egen drage, og dit barn vil helt sikkert føle sig stolt over, at I helt selv har bygget en drage.

få nyhedsbrevet

Til toppen