Sjove og hyggelige aktiviteter i påsken

Sjove og hyggelige aktiviteter i påsken

Sjove og hyggelige aktiviteter i påsken

Påsken ligger i år i uge 16, og som altid indbyder højtiden til hygge og samvær. Der findes masser af aktiviteter og traditioner, som hører påsken til, og vi har listet en del af dem her. Aktiviteterne er sjove at lave sammen som familie og skaber hyggeligt samvær.

På jagt efter påskeharens påskeæg

En ting, der kan være hyggelig at gøre for børnene, er at gemme små chokoladeæg rundtomkring ude i haven, som påskeharen selvfølgelig har gemt, og så gå på påskeægjagt sammen med børnene. Hvis I ikke har en have, så kan I også gemme æggene rundtomkring i hjemmet, eller I kan tage på påskeægjagt ude i en skov, hvis I har mulighed for det.

Mit navn det står med prikker…

De fleste kender til den hyggelige tradition at sende hinanden gækkebreve. Gækkebreve er breve med fine udklip, som man modtager fra en anonym afsender, og så skal man via et digt, som er skrevet i brevet, gætte navnet på afsenderen. Ellers skylder man denne et påskeæg. Så sæt dig ned med børnene og lav nogle fine mønstre i et stykke papir og skriv lige netop det påskedigt på, som I bedst kan lide. Det kan eksempelvis være: ”Mit navn det står med prikker – pas på det ikke stikker”, og så kan I ”stave” barnets navn med prikker. Så kan I sammen sende brevet afsted til bedsteforældrene, andre familiemedlemmer eller vennerne og spændt vente og se, om de gætter, hvem afsender er. Det kan jo være, at I ender med at få et påskeæg ud af det!

Gro jeres eget karse

Det er nemt at gro sit eget karse, og så er det jo noget så hyggeligt at kunne gå og holde øje med fremskridtene, når frøene begynder at spire. Det eneste I skal gøre er at købe et brev med karsefrø og drysse dem i en beholder af passende størrelse med et vådt stykke vat i bunden. Beholderen stilles så i vindueskarmen, så at frøene kan få noget lys, og så kan I ellers begynde at følge med i, hvordan frøene begynder at spire. Husk at vande frøene ofte. Når frøene har spiret, tager I bare en saks og klipper den mængde karse af, som I nu skal bruge. Det er altid lækkert med karse på en æggemad, og det er en genial idé at have noget frisk karse stående til de mange påskefrokoster.

Pust løs!

At puste æg er en kendt påsketradition, men da man med årene er blevet mere opmærksom på risikoen for salmonellaforgiftning, anbefales det at tømme æggene på en lidt anden måde end før i tiden. Hvis du vil holde fast i at puste æggene, som man gjorde før i tiden, så skal du stikke hul i begge ender af ægget med knappenål, kødnål eller lignende og så ellers puste i den ene ende, således at æggets indhold bliver pustet ud i den modsatte ende. Her kan man så vælge at tørre ægget af i sprit, inden man begynder at puste, for at mindske risikoen for salmonellaforgiftning. Fødevarestyrelsen anbefaler dog, at man i stedet for at puste i ægget, stikker hul i begge ender af ægget og ryster indholdet af ægget ud. Ægget skal sprittes af inden det rystes, og igen inden det skal dekoreres. Det tager dog længere tid end den oprindelige teknik, hvor man puster, men denne metode er mindre sundhedsskadelig. Når I så har fået æggets indhold ud af ægget, kan I begynde at male flotte mønstre og motiver på det med en masse fine farver.

 

få nyhedsbrevet

Til toppen