Skab en dejlig påske, som børnene aldrig glemmer

Skab en dejlig påske, som børnene aldrig glemmer

Skab en dejlig påske, som børnene aldrig glemmer

Påsken nærmer sig, og det samme gør dens traditioner med pynt, grene, påskeæg og gode frokostermed venner og familie. Men selvom snapsen og silden måske skal på bordet, når familie og vennerkommer på besøg, så er det også børnenes højtid. Hvis du vil være sikker på, at børnene får enpåske, som der er forbundet med hygge og gode minder, så skal du læse videre her. Vi har nemliglavet en hurtig guide til dig, der gerne vil give børn og børnebørn en uforglemmelig påske.

Start med at skabe god stemning

God stemning kommer ikke af sig selv. Man bliver nødt til aktivt at gøre noget for den. En afmåderne, man kan gøre det, er at hænge påskepynt op. Påskepynt kommer i mange forskelligestilarter, og det gør, at den kan tilpasses alle typer hjem – det kan både være afdæmpet og enkelt. Og så kan den være farverig og stå tydeligt frem i hjemmet. Fælles for al pynten, ligegyldigthvilken smag man som voksen har, så er det næsten altid sjovt for børnene at være med til at pynteop og selv have indflydelse på, hvordan pynten skal se ud.

Skab minder der holder i mange år

Når den faste pynt er blevet sat op, men påskestemningen og barnets lyst til at hjælpe til stadig er tilstede, så kan man også købe genstande og materialer til pynten, som barnet selv kan være med til atlave. På den måde får børnene ejerskab over den pynt, der kommer til at hænge rundt omkring ihuset. Og I kan i fællesskab skabe minder, der både kan vare ved og være et samtaleemne i mange år ud i fremtiden. Man kan for eksempel vælge at starte helt fra bunden med farver og pensel.

Herved kan man lære børnene, hvordan de puster æg og give dem mulighed for selv at pynte ægmed glimmer, pailletter, maling, fjer – alt indenfor fantasiens rækkevidde er muligt.

Inddrag børnene i madlavning

Madlavning og forberedelse til den helt store påskefrokost behøver ikke at være forbundet med sure pligter, hvor barnet nødvendigvis bliver tvunget til at hjælpe til. Man kan sagtens sætte børnene til at hjælpe til med for eksempel madlavning og forene leg og læring, hvis man beskæftiger børnene med nogle hyggelige og sjove opgaver. Generelt er det nemlig rigtig vigtigt at have børnene med i køkkenet og blive så godt inddraget i madlavningen som muligt, så de forstår, hvor maden kommer fra. Du kan jo også prøve med et legekøkken til at få børnenes indlevelse. 

Lige til påskefrokosten kan man sætte børnene til at hjælpe med at ælte dej, anrette maden ellertilberede mindre ting som æg og salat på en kreativ måde, der forener påsketemaet og maden med for eksempel pynt til maden. Pynten kan fås til alle påskens anledninger – om det så gælder pynt til haven, stuen, køkkenet, maden eller måske endda til barnets eget værelse. Hvis du vil blive klogere på, hvordan påskens pynt kan inddrage dit barn mere i påsken, så kan du lære mere om det på https://www.brondsholm.dk/612-pske.

 

Denne artikel er sponsoreret af Dagens.dk

få nyhedsbrevet

Til toppen