Tips til planlægningen af barnedåb

Tips til planlægningen af barnedåb

Tips til planlægningen af barnedåb

Skal du holde barnedåb for dit barn, så er der en masse ting, der skal overvejes og ordnes, inden den store dag kommer. Her er nogle tips til at planlægge den hyggeligste barnedåb.

 

Hvornår og hvor

Det vil nok være en god ide at starte med at bestemme jer for, hvornår barnedåben skal finde sted. Når først det er på plads, er det ved at være tid til at finde ud af hvor barnedåben skal holdes. Skal barnet døbes i en kirke? Hvor skal festen afholdes? Skal I holde festen hos jer selv, eller skal I finde et lokale, I kan leje? Disse beslutninger er første skridt til planlægningen af den hyggeligste barnedåb.

 

Hvem skal være gudmor eller gudfar – og hvem skal stå fadder.

I skal have besluttet jer for, hvem I gerne vil have til at være gudforælder til jeres barn, samt hvem der skal stå fadder. Det kan være en stor beslutning, så det kan være en god ide at begynde overvejelserne i god tid. I skal vælge personer, som I stoler på og som gerne vil være en del af jeres barns liv. 

 

Pynt

Så er I ved at være nået til pyntning af lokalet. I kan med garanti finde en masse festartikler i de farver, I gerne vil have. Det er ikke det sværeste at finde, hvis man kigger lidt rundt på nettet. Traditionelt pynter mange med små sutter og lignende, da det passer i temaet. Den lille baby er jo i centrum til denne begivenhed, så hvorfor ikke gøre noget ekstra ud af det. 

 

Mad

Hvad skal I have at spise? Vil I lave maden selv, eller vil I bestille det? Det kan være lettere for jer at bestille det ude, da I så har det mindre at skulle holde styr på og kan nyde barnedåben. Vil I gøre det så billigt som muligt, så er det bedste nok at stå for maden selv.

 

Underholdning

Traditionelt set, laver flere mennesker sange til barnedåb. Det giver lidt underholdning og der er altså bare noget hyggeligt over at synge en lille sang. Det er så fint at skrive en lille sang om, hvor meget man har glædet sig til at møde den lille ny og hvor højt babyen bliver elsket. Mange vælger også at sætte deres sange i fine sangskjulere, da det er en mere spændende måde at præsentere sangen. 

få nyhedsbrevet

Til toppen